Tarragona

El PSC alerta que la plaça de la 5a Promoció perilla per un procediment dubtós

  • Begoña Floria
  • Actualitzat:
  • Creat:

Floria reclama que si s'ha trobat la via per fer les obres, es paguin amb diners d'inversió municipal

El Grup Municipal Socialista ha alertat avui al ple de l'Ajuntament de Tarragona que el projecte d'arranjament de la plaça de la 5a Promoció de Sant Pere i Sant Pau perilla perquè "el procediment és dubtós quant a que sigui possible pagar l'obra amb venda de patrimoni del terreny del costat de la benzinera". En aquest sentit, la consellera Begoña Floria ha reclamat avui que la reforma es financiï amb recursos directes d'inversió. "L'actual govern té prou diners perquè no se'ls ha gastat, i és la manera de garantir que la plaça es refarà amb garanties", ha comentat.

El projecte d'arranjament de la plaça de la 5a Promoció es va elaborar en època de l'alcalde socialista Josep Fèlix Ballesteros. "En aquell moment, els informes Tècnics van ser contraris a poder fer la Inversión perquè la plaça era privada, i ara ens han informat que els tècnics ara si que han trobat la via per fer-ho mitjançant una cessió d'ús, cosa que ens alegra", ha dit Floria. Malgrat això, "el Govern ha confirmat que ho vol fer amb venda de patrimoni, amb una operació complexa de compra dels terrenys al costat de la benzinera que, al nostre entendre, no té garanties de tirar endavant perquè manquen informes i no existeix la garantia que pesi el control financer posterior", ha dit la consellera.

En tot cas, si legalment es pot fer l'obra, i el projecte ja està fet "el més ràpid és que l'Ajuntament pagui el projecte amb diners d'inversió directa, que hi són i es podrien habilitar de forma immediata". Per Floria, "ja s'ha retardat prou el tema per temes legals, i ara que hi ha la via, seria bo no generar frustració als veïns i veïnes amb expectatives que o bé no es podran complir o bé seran de tramitació llarguíssima, quan es pot fer amb inversió directa perquè hi ha diners".

A Tarragona, 23 de juliol de 2021