Tarragona

El PSC aposta per la creació d’una empresa energètica municipal

  • Mario Soler
  • Actualitzat:
  • Creat:

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

El Grup Municipal Socialista aposta per  l’autosuficiència energètica i la creació d’una empresa de serveis energètics municipal, a través d’una moció que presentarà al pròxim plenari. Aquesta proposta té com a finalitat una democratització de l’energia, adaptar les polítiques municipals als objectius 2030 per la transformació del model econòmic i d’un nou contracte social verd i inclusiu.

El conseller socialista, Mario Soler, ha explicat que aquest propòsit s’aconseguirà a través de quatre línies d’actuació. La primera és realitzar una auditoria per reduir la despesa energètica de la ciutat i engegar campanyes de sensibilització per a promoure un millor ús de l’energia a les llars tarragonines. La segona, segons el PSC, ha de ser aconseguir unes dependències municipals energèticament eficients i autosuficients a través de la rehabilitació, tot instal·lant-hi fonts d’energia renovables, com plaques solars. La tercera línia seria potenciar l’ús de les energies renovables a les comunitats de veïns, entitats i empreses de la ciutat, oferint assessorament i una reducció del 50% de l’IBI durant dos anys per a qui instal·li elements d’autoconsum energètic verd.

Tot això culmina en la quarta línia, amb la creació d’una empresa municipal de serveis energètics a través de la qual, s’hauria d’ampliar la producció energètica verda i exportar l’excedent a la ciutadania de Tarragona a preus públics, fora del control de les grans energètiques privades. Soler insta al govern municipal a continuar amb el treball començat per l’anterior govern socialista, amb la transició de tot l’enllumenat públic a sistemes LED per millorar l’eficiència energètica. Segons el PSC, aquesta proposta que es presenta aproparà a la ciutadania el control de l’energia i generarà un estalvi a moltes llars de la ciutat. “Un cop aconseguida la rendibilitat de la inversió,  el benefici que es generi, es podrà reinvertir en millorar la ciutat, en comptes d’omplir les butxaques d’alguns pocs”, afegeix Soler.  

A Tarragona, 17 de maig de 2021