Tarragona

El PSC demana solucions per evitar aglomeracions a entrades i sortides dels centres educatius

  • Sandra Ramos
  • Actualitzat:
  • Creat:

GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

El Grup Municipal Socialista ha demanat al govern municipal diferents solucions per evitar les aglomeracions a les entrades i sortides dels centres educatius. Les i els socialistes es mostren “preocupats” per les situacions viscudes aquests primers dies als col·legis i instituts de la ciutat durant les hores puntes. La portaveu Sandra Ramos reclama una millor coordinació entre centres educatius, AFA’s, Guàrdia Urbana, Protecció Civil i conselleria d’Educació: “La participació activa de la comunitat educativa és clau en aquest procés”.

El PSC té com a objectiu facilitar la distància interpersonal entre les diferents famílies que s’acumulen durant les hores puntes d’entrada i sortida de l’alumnat. Una de les propostes és l’ampliació de les voreres als accessos dels centres escolars, a través de pilones i senyalitzacions a terra, com s’està fent a diferents municipis. També, proposen d’on no es pugui ampliar les vores, tancar els carrers per mantenir la distància entre nuclis familiars i facilitar zones d’estacionament als annexos dels col·legis i instituts. “Si hem estat capaços de tallar carrers per ampliar les terrasses, hem de ser valents en les solucions per millorar les entrades i sortides dels centres educatius”, afegeix Ramos.

Els i les socialistes tornen a reclamar un pla d’agents cívics

La portaveu socialista ha recordat que un pla d’agents cívics, proposat pel PSC de manera reiterada, ajudaria a millorar la feina de Guàrdia Urbana i Voluntaris de Protecció Civil: “el conseller Castaño hauria d’aprofitar les competències que li pertoquen i coordinar les diferents àrees d’Educació, Seguretat i Ocupació”. Les i els socialistes tarragonins insisteixen en la necessitat d’aquest pla: “quan ho vam proposar no vam obtenir resposta, ara s’ha fet de palès que és més necessari que mai”, explica Ramos.

A Tarragona, 16 de setembre de 2020