Tarragona

El PSC insta a adherir-se a les línies d’ajuts de l’Estat per modernitzar el sector comercial

  • Berni Álvarez
  • Actualitzat:
  • Creat:

Berni Álvarez afirma que seria un error no participar-hi i reclama que no esdevingui una altra oportunitat perduda per part d’ERC, la CUP i Junts

El conseller del Grup Municipal Socialista, Berni Álvarez, ha instat al govern municipal a adherir-se a les línies d’ajuts que el govern d’Espanya ha convocat per modernitzar el sector comercial. Aquestes subvencions estan dirigides a donar suport a les zones urbanes comercials, amb l’objectiu de promocionar projectes innovadors i de sostenibilitat, així com a la millora dels equipaments comercials municipals (per exemple, mercats i fires). Els municipis de més 100.000 habitants, com és el cas de Tarragona, poden rebre una dotació mínima de 500.000 €.

Álvarez afirma que seria un error no participar de les citades línies d’ajuts i reclama que aquestes no esdevinguin una altra oportunitat perduda per part de l’actual equip govern municipal: “El comerç local necessita una clara aposta per la dinamització del sector i aquesta iniciativa és l’oportunitat per treballar en aquesta línia. Seria un greu error no demanar aquestes línies d’ajuts i esperem que no es converteixin en una altra oportunitat perduda per part d’ERC, la CUP i Junts”.

El conseller socialista explica que els projectes subvencionables encaixen perfectament amb les demandes que des de fa temps reivindica el sector comercial de la ciutat. Com poden ser la millora de l’accessibilitat a les instal·lacions d’equipaments comercials, el recondicionament d’aquestes àrees i dels mercats no sedentaris. També s’inclouen els projectes de transformació digital o accions que promoguin la bona reutilització dels residus. A més, aquestes línies d’ajuts aposten per la instal·lació de punts d’entrega intel·ligents, iniciatives d’eficiència energètica i la implantació de xarxes wifi en les àrees urbanes de comerços de proximitat.

A Tarragona, 13 de setembre de 2021