Tarragona

El PSC insta a la Generalitat a recuperar els serveis perduts als CAPs de la Granja i Bonavista

  • Sandra Ramos
  • Actualitzat:
  • Creat:

ROSA Mª IBARRA

El grup parlamentari del PSC al Parlament ha entrat a registre una proposta de resolució que insta a la Generalitat a recuperar la presencialitat de l’atenció assistencial, així com els serveis i especialitats perduts durant la pandèmia, en els centres d’atenció primària de la Granja i Bonavista de Tarragona.

Segons ha detallat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra, “volem que el Govern reforci els serveis, les línies telefòniques i la capacitat de resposta, amb més personal als centres d’atenció primària de la Granja i Bonavista. Així mateix volem que es recuperi el servei d’urgències de 24 hores al C.A.P. de Bonavista.”

La diputada del PSC ha recordat que durant molts mesos els veïns i veïnes dels barris de Ponent de Tarragona s’han manifestat cada setmana exigint una millor atenció sanitària, en especial, a l’atenció primària donat el context provocat per la pandèmia del COVID. “Cal revertir les retallades en salut pública que van implementar els Governs nacionalistes i tornar a tenir una inversió en sanitat que garanteixi una qualitat de la xarxa d’assistència primària pública d’excel·lència.”

“Vàrem dir durant la campanya que seríem la veu de defensa de les comarques tarragonines al Parlament i així ho farem. Lamentablement, veiem com altres estan més preocupats per consells imaginaris o per la distribució de carnets d’entitats privades. El canvi que defensa el PSC de Salvador Illa passa per respondre amb eficàcia a les necessitats reals dels catalans i catalanes a peu de carrer”, ha emfatitzat Rosa Maria Ibarra.

En el mateix sentit s’ha manifestat la portaveu socialista a l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, que ha recordat que l’objectiu del PSC “és que qualsevol tarragoní i tarragonina ha de poder ser atès pel seu C.A.P. en menys de 48 hores. Durant els darrers anys de Governs independentistes a Barcelona s’han retallat 261 llocs de treball a l’atenció primària de les comarques tarragonines. Revertir aquestes retallades hauria de ser el primer objectiu de l’actual suma de Govern a l’Ajuntament de Tarragona, començant per l’alcalde Ricomà. Lamentablement, constatem que no és així.”

Així, el PSC reafirma el seu compromís de redreçar la retallada en salut pública que han aplicat els independentistes a la Generalitat en aquests darrers 10 anys que ha acumulat una tisorada del 27’5% menys en relació als darrers pressupostos d’un Govern progressista i d’esquerres, l’any 2010. És per això que Salvador Illa defensa que cal augmentar les inversions en salut en més d’un 20%, amb una especial incidència en l’atenció primària que és la que afecta al conjunt de la ciutadania.

“Volem tornar a posar a les persones a l’eix de les polítiques sanitàries per garantir l’accés als mateixos serveis per a tota la ciutadania, visquin on visquin i tinguin el nivell d’ingressos que tinguin”, ha conclòs Rosa Maria Ibarra.

A Tarragona, 22 d'abril de 2021