Tarragona

Floria (PSC): “Mas d’en Sorder és un exemple més del caos d’aquest govern”

  • Begoña Floria
  • Actualitzat:
  • Creat:

“La ciutat està en una paràlisi constant”

La consellera del Grup Municipal Socialista, Begoña Floria, ha criticat durament la decisió de paralitzar Mas d’en Sorder: “és un exemple més del caos d’aquest govern”. Floria afegeix que el replantejament d’aquest pla parcial “és la constatació que aquest és un govern dèbil i sense criteri, que es deixa portar per pressions externes i que està sumint la ciutat en un caos”. Segons la consellera socialista, la coalició d’ERC i els Comuns està confirmant que a Tarragona no hi ha direcció política i això comporta una inseguretat jurídica que acabarà enfonsant la ciutat: “ningú  sap on construir, ni on s’acabarà paralitzant l’activitat econòmica”.

La decisió de “repensar-se” Mas d’en Sorder se suma a la paralització del projecte del preventori de la Savinosa, a la de la Ciutat Residencial, com tampoc se sap que es farà amb la Tabacalera o quan arribarà la cessió del Palau d’Esports. Segons Floria, "la ciutat està en una paràlisi constant”, que comportarà que a Tarragona no es vulgui invertir per una forta improvisació i una falta de planificació urbanística.

El pla urbanístic de Mas d'en Sorder, que preveu 230 habitatges, distribuïts en blocs de pisos (en cap cas xalets), i un hotel rural que permetria restaurar la cúpula modernista de la finca que li dóna nom. Es va aprovar en comissió informativa municipal la setmana passada i ara el Govern l'ha retirat de l'ordre del dia per pressions externes i de Junts.

Un aspecte especialment greu és que el govern ha paralitzat el tema, fent-ho públic en roda de premsa sense comunicar-ho formalment als i les membres de la comissió de Territori: "un govern que es diu transparent i participatiu, funciona a cop d'ocurrència i sense complir amb la més mínima formalitat".