Tarragona

La moció del PSC de condemna a la LGTBIfòbia esdevé declaració institucional

  • Sandra Ramos
  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC urgeix al desplegament del règim sancionador per a les persones que assetgen i violenten a les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals

La moció que el Grup Municipal Socialista havia presentat de condemna a les agressions i a la violència exercida al col·lectiu LGTBI ha esdevingut declaració institucional. La portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha afirmat que és innegable que les administracions públiques tenen un paper clau en la lluita per l’erradicació de l’LGTBIfòbia: “Per justícia i per respecte a l’activisme del col·lectiu no podem deixar que els actuals corrents populistes i feixistes quallin i facin que la nostra societat retrocedeixi en valors i llibertats”. Aquesta declaració institucional vol expressar “la més enèrgica condemna” pel repunt d’agressions violentes envers les persones homosexuals, bisexuals i transsexuals i pel recent assassinat homòfob d’en Samuel Luiz.

El PSC urgeix a la Generalitat al desplegament de la Llei per l’erradicació de LGTBIfòbia, aprovada el 2014 i que “sorprenentment” encara no s’ha desenvolupat. Per a la portaveu socialista és del tot “essencial” regular el règim sancionador per a les persones que assetgen i violenten el col·lectiu. Ramos també aposta per la implantació del Pla Estratègic de convivència escolar per impulsar la igualtat de tracte als centres escolars: “Aquest repunt de brots de violència envers les persones LGTBI ens han d’activar totes les alertes, perquè no ens podem permetre anar enrere i consentir que a la societat actual hi tingui cabuda cap forma de violència cap al col·lectiu LGTBI”.

A Tarragona 22 de juliol de 2021